Andermans meningen
Uw mening is ook altijd welkom.

Luc Gheysens

Wanneer men deze website binnenstapt, weet men niet op voorhand wanneer men die terug zal verlaten. Nu er ook een afdeling over sudoku's op te vinden is, duurt een bezoekje aan 'PENTO-POLIS' weer wat langer. In heel wat musea krijgt men veel minder waar voor zijn geld!
Luc Gheysens
vakbegeleider wiskunde

Hans De Four

Proficiat met je pentominosite die steeds beter en nog interactiever wordt en vooral veel educatieve vakoverschrijdende waarde bezit!
Hans De Four

Ik was vanmiddag op jullie pentomino website. Dat vond ik zo leuk, dat ik dacht, daar past de mijne ook tussen.
Ik ben al jaren met pentomino bezig ben (heb rond 400 oplossingen van de 6X10 in een kaartenbak) en doe aan kantklossen en besloot deze te gaan maken.
Het was een groot succes op het internationale Kantcongres in Groningen in 2008.
Sonja

Jullie Pentomino site is zo langzamerhand DE pentomino-bron op internet aan het worden, ga zo door!
Dion Gijswijt

Lisan Sanders

Wat steekt de site prachtig in elkaar. Mijn complimenten en ik zou willen dat ik vroeger ook op die manier wiskundeles had gekregen. Het enthousiasme straalt eraf, zowel bij jou als je leerlingen.
Lisan Sanders

Vanmiddag heb ik een tijdje op je werkelijk prachtige Pentominosite rondgedwaald. Door het opgegeven vraagstuk van de omsluitingswedstrijd, bedacht ik me plots, dat ik in een al wat ouder boek van Martin Gardner ( The Colossal Book of Short Puzzles and Problems) dat probleem al eens was tegengekomen - en ik herinnerde me ook, dat er meer pentominoprobleempjes in stonden.
Frans Wentholt

Sven Mettepenningen

Bedankt voor het leuke vraagstuk! Ik heb mijn leerlingen al via mail op de hoogte gebracht van de puzzel J.
 Ik heb ondertussen ook de rest van de site al eens verkend en ik moet zeggen hij ziet er schitterend uit. Ik ga er zeker ideetjes uit putten voor onze opendeurdag (waar we een wiskunde klas inrichten met allerhande puzzels en activiteiten), uiteraard met vermelding van jullie website.
Pentomino-setjes zouden héél erg van pas komen in onze puzzelklas, we kunnen ze zelfs ook gebruiken voor in onze 6 en 8 uurs wiskunde klassen (waar ze vorig jaar een soortgelijk project hadden met kwartcirkeltjes, zie
http://www.uitwiskeling.be/wisBdag.html). Ik zal zo snel mogelijk mijn collega’s op de hoogte brengen.
Sven Mettepenningen - Heilige Maagdcollege Dendermonde

Tom Luif

Erg boeiende site! Prima geschikt om de hersens eens goed aan het werk te zetten! Was als Hollander natuurlijk verheugd dat onze vorstin zo raak werd gekarakteriseerd in het zeromino-gedicht ;-)
Hopelijk gaan jullie nog lang door zo!
Tom Luif

Philo

'Alle goeie dingen bestaan uit drieën'.
En dat geldt 3-voudig voor deze site:
- Nederlandse, Engelse en Franse versie
- Speels, inspirerend(!), maar vooral educatief
daarom:
- “Petje af”, “Compliments” en “CHAPEAU”!
Philo

Uit het Sint-Jozefscollege Aalst:

Tijdens onze opendeurdag kon ik voor het eerst ervaren hoe jong en oud in een mum van tijd in de ban geraakten van de pentomino’s. Onze 4 spellen waren constant in gebruik. Zelfs de ouders konden er geen afscheid van nemen. Ze moesten en zouden onze puzzel eerst oplossen. Ook de kleutertjes legden vlijtig figuren na. Als we aan het nodige materiaal geraken maken we er volgend jaar een heuse wedstrijd van! Dank om ons op de pentomino-weg te zetten.

De pentomino's worden momenteel in ons eerste jaar gebruikt met de hoogbegaafde leerlingen, op momenten dat ze afzonderlijke activiteiten hebben... Nuttig en aangenaam!

Peter Hendriks

Geweldig Odette, die website van jullie. En wat een enthousiaste leerlingen heb je.Leuk, zoals ze reageerden op de taartsnijpuzzel op mijn website. Je wedstrijdopgaven zijn me vaak te moeilijk helaas. Wat niet wegneemt dat ze altijd heel interessant zijn. Ik ben heel blij jullie "gevonden" te hebben. Ga zo door!
 Peter Hendriks, Ruurlo (Nederland)

   

Peter van de Riet

Deze site het ziet er heel compleet uit. Geweldig veel leuke manieren om met wat "simpele" blokjes te spelen. Hier kan ik gelukkig heel wat inspiratie opdoen, bedankt daarvoor.
Peter van de Riet - Hattem (Nederland)

Gert de Korte

Jullie hebben een erg mooie site. De complimenten voor de webmaster(s)!
Leuk om te zien hoe kinderen en volwassenen van over de hele wereld met pentomino's bezig zijn.
Goede illustratie van de stelling 'Wiskunde is leuk'.
Gert de Korte - Utrecht

Dave Langers

Met pentomino's heb je een erg veelzijdig en leerzaam onderwerp te pakken en je hebt ook de nodige (internationale) faam op weten te bouwen met je
site, dus keep up the good work!
Dave Langers - Nederland  

Jeanne Mulders

Wat een leuke site en enig om zo de foto's te rubriceren. Nou snap ik het, waarom jij telkens bezig was met de pentomino's. Geweldig.
Jij hebt Mongolië op een heel bijzondere manier meegemaakt en dat is gewoon geweldig.
De site staat al bij mijn favorieten.
Jeanne Mulders - Nederland

Een héél leuke site!
Ik mis alleen twee dingen;
1. zelf een Pentomino set maken
Ik maak ze zelf met twee doosjes dobbelstenen en een dingetje superlijm (een doosje met 36 dobbelsteentjes kost zo'n 6 euro. Die steentjes zijn er in verschillende kleuren - rood, zwart, roze). Het plastic doosje waar de steentjes in zitten is gelijk het gereedschap dat je nodig hebt; door steentjes in de rand te leggen (doosje schuin houden) krijg je ze perfect recht op elkaar gelijmd.
2. de SOMA kubus
Pentomino stukken zijn uit 5 blokjes opgebouwd, de SOMA kubus bestaat uit 1 stuk van 3 blokjes en 6 verschillende stukken van 4 blokjes. Met die 7 stukjes kan je op verschillende manieren een 3 x 3 x 3 kubus maken (en natuurlijk veel andere figuren).
Ad C. Lockhorst - Spijkenisse,

Edo Timmermans

De site die je beheert heeft terecht veel prijzen gewonnen, hij is erg leuk.
Ik vond hem zo leuk, dat ik speciaal voor de site een niet al te moeilijke (hoop ik) heptomino puzzel heb gemaakt met behulp van een computer.
Edo Timmermans - Loon op Zand (Nederland)

Fred de Smeth

Ik had mijn pentominotijd afgesloten, maar Peter Hendriks haalde dat naar boven met zijn puzzel.
Jullie site gaat uitvoerig in op pentominoes, in alle aspecten en ook in 3 talen. Veel bewondering daarvoor.
Fred de Smeth - Leidschendam

Joep de Graaff

Ik heb de pentominosite bekeken. Ik ben zeer onder de indruk! Die prijs was geheel terecht.Geweldig!!
Joep de Graaff-Doetinchem (Nederland)

Wat een leuke site, ik zal toch eens vaker op deze site kijken.
Celeste Reijnen (Rotterdam)

Wat een leuke site!
Hebben jullie enig idee hoe ik aan materiaal kan komen voor een leuke les over meetkunde?
De materialen zijn ook mooi hoe kom ik hier aan?
Groetjes Marjo Kosterman (stagiaire pabo)
We stuurden haar een paar 3D-setjes en kregen de volgende mail terug:"Bedankt voor de 3D-setjes. Ik ga komende maandag een spelletjeshoek inrichten met als thema meten. Dit komt precies op het juiste moment!
Ik heb de kinderen al laten werken met pentominowerkbladen , ze waren enthousiast!
De pabo was ook zeer enthousiast."


Ik vind het geweldig leuk wat jullie met die pentomino's doen.  Niet alleen is het leuk als spel, het is voor de kinderen en jongeren ook nog eens heel leerzaam, stimuleert hun ruimtelijk denken en helpt ze doorzetten omdat de opgaven zo uitdagend en afwisselend zijn.  Hopelijk kunnen jullie de sites blijven verder uitbouwen!
Ze krijgen een goed plaatsje op onze site !
Yo Wouters
Webmaster hoogbegaafdvlaanderen.be

Raf Peeters

Het is ongelooflijk hoeveel informatie jullie verzameld hebben op jullie website. Petje af!
 Raf Peeters,
 Ontwerper Smart en Smart Products


Leuk die pentomino puzzels! Doet mij erg denken aan tangram, maar dan met wat meer vormen. Fraaie site ook! Zal ik zeker nog wel vaker bezoeken
Veel succes verder!
Arno Weber

De site vinden wij echt erg leuk. Sinds kort houdt iedereen die bij ons komt zich bezig met pentomino's: van jong tot oud.
Echt super!
Astrid Leeuw-Hogenes

De site ziet er prachtig en verzorgd uit.
Ik heb nog een paar woorden voor het Pentomino-woordenboek gevonden: tuinlui, tilt, pinyin, fuut, nuntii.
Groeten en veel succes!
Jan Brands, Nijmegen, Nederland
Eén van de organisatoren van het zomerkamp van Stichting Vierkant voor Wiskunde
We hebben onze woordenlijst aangevuld
 

Berend Jan van der Zwaag

Ik heb met plezier aan de oplossing gewerkt. Ik moet zeggen dat het er allemaal erg goed uitziet, je steekt er duidelijk veel tijd in. Compliment! Natuurlijk zal ik ook aan de volgende wedstrijden deelnemen, en als ik tijd over heb doe ik nog wat oude wedstrijden en opdrachten ter oefening en ontspanning ;-)
Berend Jan van der Zwaag, Hengelo- Nederland


Terecht mogen jullie fier zijn op de pittige , speelse maar vooral intrigerende manier waarop de website met de nodige commentaren onder onze ogen verschijnt...Je zou er zo willen aan beginnen , maar het blijkt dan meteen dat een zekere vaardigheid minimaal is om 'iets' te bereiken...Dergelijke puzzelproblemen trekken altijd een bijzonder publiek, het hoeven daarom geen specifieke maniakken voor wiskunde te zijn.
Proficiat met de behaalde prijs.
Ik zal jullie webadres doorgeven in de scholen waar wij naar toe trekken en tevens aan mijn wiskunde collega's inspecteurs...Ik hoop verder dat er op die manier nog meer Vlaamse collega's op uw creatie zullen reageren.
Noel Vanhaverbeke, Inspecteur Secundair Onderwijs

Met deze belofte waren we wel uitzonderlijk blij. Bedankt

Indrukwekkende site en project.
Groeten en veel succes met de blokken!!
Hans Smessaert, Leuven

Ik heb al even jullie site bekeken en hij ziet er prachtig uit. Als ik nog eens vrije tijd heb zal ik die zeker kunnen vullen met het oplossen van al die puzzels :)
Timoty Snauwaert GNOMON Webmaster

Ted Lakerveld

Ik vind dat het steeds leuker wordt op jullie website. Het verbaast me steeds weer hoe mensen in staat zijn hun bijdragen leuk te 'verpakken'. Daarnaast heb ik bewondering voor jullie webmaster om dat allemaal zo keurig op de site te krijgen. Bravo!!.
Ted Lakerveld-Rotterdam


Jullie pentomino site is heel indrukwekkend. Gefeliciteerd. Ik vond D.J. Eck's Solver applet heel aardig.
Lee Sallows, Nederland

Leuke site...ga ik wat mee doen in de klas (wiskunde voortgezet onderwijs)
Martijn ten Hoeve, Nederland


Ik heb weer genoten van alle puzzels op jullie pentomino site, die ik weer eens heb bezocht nadat ik de stand op de Nationale Wiskunde Dagen had gezien. Nogmaals dank voor deze leuke site, en de bruisende ideeën.
Floor van Lamoen
Wiskundedocent St. Willibrordcollege, Goes, Nederland

Philip van Egmond

Ik heb jullie site al eens bekeken! Prachtig! Ik geef het adres ook door aan één mijn leerlingen die een opdracht maakt over wiskunde en puzzles,
Philip van Egmond - KE de Bilt – Nederland

Aad van de Wetering

Nergens in de wereld tref je een site aan die zo leuk en speels met de fascinerende pentomino's omgaat.
Dat er ook nog iets educatiefs achter zit is mooi meegenomen. Er is niets beter dan spelenderwijs leren.
Aad van de Wetering - Driebruggen - Nederland


Ondanks dat ik niet echt heel erg goed in Wiskunde ben vind ik in de website een uitdaging
om hiermee aan de slag te gaan.
Er zijn wellicht nog andere manieren om pentomino’s onder de aandacht te brengen van leerlingen.
De website is goed van opzet en biedt vele mogelijkheden om met pentomino’s aan de slag te gaan.
Prima project. Ik zal de website onder de aandacht brengen van de ict-coördinatoren waar ik mee te maken heb.
Rob Megens
Almere, Nederland

Jaap Scherphuis

Ik moet zeggen, het is een leuke website.
Ik zou alleen graag verdere puzzels zien die met de polyomino's te maken zijn, en misschien links naar andere websites.
Jaap Scherphuis


Leuke puzzel
Ik heb geen excel. Dus kon ik het niet laden.Je moet ervanuit gaan dat niet iedereen excel heeft.
Misschien kun je nog een alternatief aanbieden in HTML.
Jan Merolant

Gerard Putter

Jullie site ziet er goed verzorgd uit en is informatief.
Het wedstrijdprobleem is intrigerend; op zichzelf heb ik er wel zin in om er eens voor te gaan zitten.
Het Excel-spreadsheet vind ik erg inventief gedaan; zelf zou ik er nooit opgekomen zijn dit met Excel te doen.
Het enige dat ik minder handig vind is dat jullie het Excel sheet in de vorm van een windows self-extracting zip file verspreiden. Op die manier moet je Windows hebben om de download te kunnen decoderen,terwijl het Excel document zelf het op Macintosh ook prima doet. In dit geval zou ik het sheet rechtstreeks laten downloaden; het is tenslotte maar 33K. Of als je persé wilt zippen, geef dan de keus aan de gebruiker: ofwel een self-extracting archive (voor Windows gebruikers), of een gewone .zip file (voor de rest).
Gerard Putter - Nederland

Jan Kok Heel leuk, zo'n puzzel.
Het moet toch wel een genoegen zijn om tegenwoordig wiskundeles te krijgen.
Ik hoop dat je leerlingen wiskunde zo ook boeiend blijven vinden.

En we kregen een volgende mail:
Het is prachtig werk wat je doet in het aanmoedigen van de jeugd om boeiende dingen in de wiskunde te ontdekken.
En je brengt het puzzelen met pentomino's zeker tot grote hoogte.
Jan Kok

George A. Koeze Uw website heb ik bekeken en mijn complimenten. Het ziet er erg uitdagend en boeiend uit.
Ik zal in ons wekelijkse schoolblaadje een artikeltje over de site schrijven en de wedstrijd aanbevelen.
Na de herfstvakantie zal ik ook een link aanbrengen op mijn Tweede Fase site.
Groeten en veel succes met de site.
George A. Koeze - Baron van Ladonia
Homepage Wiskunde


Eerst en vooral wil ik mijn grote bewondering uiten voor het realiseren van deze prachtige site. Het zal veel werk en geduld gevraagd hebben. Van- zelfsprekend zal ik jullie site linken aan onze schoolsite. Ik ben er van overtuigd dat heel wat breinen met véél ruimtelijk inzicht er hun stekje zullen vinden. Morgen licht ik ook zeker en vast mijn collega's wiskunde in over het bestaan van jullie site.
Mieke Mommens (webmaster en leerkracht geschiedenis/esthetica)
Website van de school: http://www.sintfranciscusinstituut.be

Jullie site maakt een goede indruk op me.
Ik geef het URL door aan een collega die lesgeeft in het 3de en 4de jaar. Hij zal zeker onze leerlingen motiveren om mee te spelen.
Verder zorg ik binnenkort ook voor een link op onze site.
Antoon Mus
O.L.Vrouwcollege Brugge
Pauline Vos  Erg leuke site met de pentomino's. Vooral ook levendig door de foto's.
 Ik ga er meteen een link naartoe maken.
 Jullie hebben echt een heel mooie site!
 Pauline Vos
 University of Twente, Fac T.O.


Ik heb jullie website opgezocht en buiten dat ze knap in elkaar zit is ze inderdaad leerrijk voor leerlingen in het secundair.  Ik zal dan ook niet nalaten om een link toe te voegen op de webstek van Sint-Victor.
Benjamin Puissant

Jan Grashuis

Leuk dat jullie nog steeds actief zijn
De pentominoset ziet er fantastisch uit zeg!!
Ik zou best een exemplaar willen hebben.
Jan Grashuis - ARABESK


Jullie hebben een leuke web site.  Knap gedaan van de leerlingen.
Ik heb een link naar jullie site toegevoegd aan onze speelhoek.
John Bijnens

Een goede website verdient een plaatsje op onze "Link-pagina"
Respons van de leerkrachten zal waarschijnlijk nog volgen .
Guy Herssens

Adri Soontiëns

Complimentjes voor de leuke site !!
Ik heb meteen een link geplaatst op mijn website  http://members.brabant.chello.nl/~a.soontiens/a3links.htm,
Nog veel succes met jullie site.
Adri Soontiëns
ICT-er OBS De Lindt Helmond


We hebben meteen een link gelegd .Mooie site!
Proficiat
Yvette Clinckspoor
Sint-Gertrudiscollege Wetteren

Leuk dat je de Site OBS De Driehoek te Aarle-Rixtel van onze school OBS De Driehoek te Aarle-Rixtel (Nederland)gevonden hebt. Minstens zo leuk is waar jullie mee bezig zijn, compliment!
Ik zal de link op de homepage van onze driehoek-site plaatsen en jullie bedoelingen erbij vermelden.
Ik ben de webmaster van de site, (gewoon een ouder die toevallig een webdisign bureau heeft) we zijn  pas een half jaartje het deze site bezig, de site wordt nog niet genoeg bezocht. Dit jaar wil ik de kinderen van jong tot oud erbij betrekken. En dan kunnen linken zoals die van jullie een leuke aanleiding zijn voor .....
Daan Dijkmeijer
www.3hoek.nl

Leuke site. Speels en voor veel van onze leerlingen erg pittig. De link komt er aan!
Jan van de Wijdeven
Webmaster bs Kleinerf, De Mortel (Nederland)
www.kleinerf.nl


Ik heb jullie site bezocht en een link ernaartoe op mijn site geplaatst. De site over Pentomino’s is zeker de moeite waarde. Ik heb helaas niet genoeg tijd om over jullie prijsvraag na te denken, te druk met de eigen website.
Peter Kaldeway (Nederland)
3dpuzzles@compaqnet.nl